Van Oord krijgt grote klus in Mozambique

lng

Baggeraar Van Oord heeft een grote opdracht voor een lng-project binnengesleept in Mozambique. De totale contractwaarde voor het consortium van Van Oord en zijn Britse partner TechnipFMC bedraagt meer dan 1 miljard dollar, waarvan rond de 400 miljoen dollar toekomt aan de Nederlanders.

Het gaat om het ontwikkelingsproject Area 1 Golfinho/Atum, waarin olieconcern Anadarko Petroleum alles bij elkaar miljarden dollars investeert. Van Oord voert de werkzaamheden in ondiep water uit. Er moeten bijvoorbeeld allerlei pijpsystemen worden aangelegd. TechnipFMC neemt het werk in dieper water voor zijn rekening.

Planning

De komende maanden staan in het teken van de projectvoorbereiding. Voor de werkzaamheden gelden strenge milieu- en omgevingseisen. De daadwerkelijke uitvoering begint in 2021

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Van Oord krijgt grote klus in Mozambique | NT

Van Oord krijgt grote klus in Mozambique

lng

Baggeraar Van Oord heeft een grote opdracht voor een lng-project binnengesleept in Mozambique. De totale contractwaarde voor het consortium van Van Oord en zijn Britse partner TechnipFMC bedraagt meer dan 1 miljard dollar, waarvan rond de 400 miljoen dollar toekomt aan de Nederlanders.

Het gaat om het ontwikkelingsproject Area 1 Golfinho/Atum, waarin olieconcern Anadarko Petroleum alles bij elkaar miljarden dollars investeert. Van Oord voert de werkzaamheden in ondiep water uit. Er moeten bijvoorbeeld allerlei pijpsystemen worden aangelegd. TechnipFMC neemt het werk in dieper water voor zijn rekening.

Planning

De komende maanden staan in het teken van de projectvoorbereiding. Voor de werkzaamheden gelden strenge milieu- en omgevingseisen. De daadwerkelijke uitvoering begint in 2021

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement