Van Oord hengelt offshore windproject in Taiwan binnen

Changhua

Van Oord heeft de opdracht gekregen voor de kabelinstallatiewerkzaamheden voor de Greater Changhua 1 & 2a offshore windparken in Taiwan. Mat meldt het bedrijf op haar website.

Van Oord is verantwoordelijk voor het transport, de installatie en het ingraven van de 111 verbindingskabels, met een totale lengte van ongeveer 135 kilometer, en drie exportkabels van ongeveer 145 kilometer. Voor de uitvoering van de werkzaamheden zal Van Oord zijn speciale kabellegger Nexus inzetten, uitgerust met een kabelcarrousel met een capaciteit van vijfduizend ton.

De windparken liggen 35 tot 60 kilometer uit de westkust van de provincie Changhua in Taiwan en zullen jaarlijks ongeveer een miljoen huishoudens van duurzame energie voorzien. De werkzaamheden starten in 2021.

Kansen

Hoewel Van Oord voor het eerst een dergelijk project in Taiwan gaat uitvoeren, ziet het bedrijf kansen in het Aziatische land. ‘Nu de Taiwanese offshore-windenergiemarkt steeds verder groeit, wil Van Oord door middel van zijn expertise en ervaring op dit gebied bijdragen aan de ontwikkeling van de supply chain en het opleiden van vakmensen in Taiwan.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Van Oord hengelt offshore windproject in Taiwan binnen | NT

Van Oord hengelt offshore windproject in Taiwan binnen

Changhua

Van Oord heeft de opdracht gekregen voor de kabelinstallatiewerkzaamheden voor de Greater Changhua 1 & 2a offshore windparken in Taiwan. Mat meldt het bedrijf op haar website.

Van Oord is verantwoordelijk voor het transport, de installatie en het ingraven van de 111 verbindingskabels, met een totale lengte van ongeveer 135 kilometer, en drie exportkabels van ongeveer 145 kilometer. Voor de uitvoering van de werkzaamheden zal Van Oord zijn speciale kabellegger Nexus inzetten, uitgerust met een kabelcarrousel met een capaciteit van vijfduizend ton.

De windparken liggen 35 tot 60 kilometer uit de westkust van de provincie Changhua in Taiwan en zullen jaarlijks ongeveer een miljoen huishoudens van duurzame energie voorzien. De werkzaamheden starten in 2021.

Kansen

Hoewel Van Oord voor het eerst een dergelijk project in Taiwan gaat uitvoeren, ziet het bedrijf kansen in het Aziatische land. ‘Nu de Taiwanese offshore-windenergiemarkt steeds verder groeit, wil Van Oord door middel van zijn expertise en ervaring op dit gebied bijdragen aan de ontwikkeling van de supply chain en het opleiden van vakmensen in Taiwan.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement