De werkvoorraad omvatte eind vorig jaar 4,7 miljard euro, meer dan de onderneming ooit in portefeuille heeft gehad. In het jaarbericht signaleert het bedrijf een ‘geleidelijk positiever beeld’ in de offshoremarkt.

Het opdrogen van omzet uit die sector was er de oorzaak van dat Boskalis de afgelopen jaren in de rode cijfers terechtkwam en enorme afschrijvingen op materieel, waaronder de zware-ladingvloot, moest doen.

Toch vindt topman Peter Berdowski het nog te vroeg om een winstverwachting voor het lopende jaar uit te spreken. Daarvoor zijn de verwachtingen nog te onzeker en hangt te veel af van het ‘projectmatige karakter’ van de werkzaamheden van de maritieme aannemer uit Papendrecht.

Contractuele geschillen

De omzet van de groep steeg vorig jaar met bijna 3% tot 2,6 miljard euro, het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) nam toe tot 376 miljoen euro. Dat cijfer is met honderd miljoen gedrukt doordat Boskalis geld opzij moest zetten voor claims in verband met contractuele geschillen, onder meer in de sector offshore wind. De groep komt in de loop van de donderdag met een nieuw ondernemingsplan voor de komende drie jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement