Een woordvoerder van Allseas bevestigde het nieuws in de krant na berichtgeving door de offshorepublicatie Upstream, dat zich baseert op een intern bericht van Allseas aan het personeel. De mededeling aan de medewerkers dateert van 18 mei dit jaar.

‘De ingreep en kostenbesparingen zijn noodzakelijk om de continuïteit van de onderneming zeker te stellen’, zegt de woordvoerder in een toelichting. ‘De grote energiemaatschappijen in de olie- en gassector stellen momenteel projecten uit of zetten een streep door de aanbesteding van nieuwe projecten.’

Varend personeel

De banen verdwijnen volgens hem bij het varend personeel. In totaal werken er inclusief het kantoorpersoneel circa vierduizend mensen bij de onderneming, die statutair is gevestigd in Zwitserland maar waarvan het hoofdkantoor in Delft staat.