In een persbericht zegt Van Oord dat de coronapandemie een ‘grote impact’ op het bedrijf heeft. ‘Om de onderneming gezond te houden en onze concurrentiepositie te versterken, passen wij ons aan de nieuwe realiteit aan, en starten wij een herstructurering’, zegt het bedrijf. De groep telt ruim vijfduizend voltijdbanen.

Frontaal geraakt

Van Oord is van oorsprong vooral een baggeraar, maar heeft de bakens steeds verder verzet richting offshore dienstverlening. Die sector is frontaal geraakt door de combinatie van de coronacrisis en de val van olieprijs. Wel wordt verwacht dat de bouw van windparken op zee de komende jaren een hoge vlucht zal nemen.

Het bedrijf gaat in gesprek met de ondernemingsraad en de betrokken vakbonden over de reorganisatie. Branchegenoot Boskalis maakte een maand geleden juist bekend dat het in het eerste kwartaal weinig last heeft gehad van de coronacrisis. Het Papendrechtse bedrijf zei dat er geen opdrachten geannuleerd waren en dat bijna alle projecten volgens planning konden worden uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement