President Moon Jae-in, die vorig jaar een ‘green deal’ lanceerde om het land minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen, woonde de ceremoniële ondertekening van het startdocument bij. Dat werd ook ondertekend door verschillende stroomproducenten en aannemers, waaronder Korea Electric Power Corp,, Hanwha Engineering en Doosan Heavy Industries.

8,2 gigawatt

Het windpark moet een vermogen krijgen van 8,2 gigawatt. Dat is bijna acht keer zo veel als dat van het grootste windpark dat nu in aanbouw is, het Britse Hornsea 1 in de Noordzee. De ondertekeningsceremonie vond plaats op een eilandje voor de kust van de zuidwestelijk punt van Zuid-Korea. Het reusachtige windpark wordt daar in de buurt gebouwd.

Volgens Moon nemen de betrokken bedrijven het grootste deel van de investeringen voor hun rekening en levert het project bijna 6000 nieuwe banen op. Volgens een regeringswoordvoerder komt het vermogen van het windpark overeen met dat van zes kernreactoren en levert het evenveel besparing van CO2-uitstoot als het aanplanten van 71 miljoen bomen. Onduidelijk is nog wanneer het in bedrijf moet komen.