Beurs New York waarschuwt offshore-boorder Borr

Aandeel te goedkoop

De Britse offshore-boorder Borr Drilling heeft een waarschuwing gekregen van de New York Stock Exchange dat het bedrijf niet meer voldoet aan de norm dat de gemiddelde beurskoers boven de 1 dollar moet liggen.

De koers schommelt al geruime tijd rond die prijs, maar bereikte dinsdag een dieptepunt in het lopende jaar van 79 cent. Een bedrijf krijgt een waarschuwing als de gemiddelde koers dertig opeenvolgende dagen onder de 1-dollargrens blijft en heeft dan zes maanden de tijd om de zaak recht te zetten.

Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het van plan is ‘om deze niet-naleving te verhelpen’. Het is de tweede keer dat Borr, in handen van de Noorse entrepreneur Tor Olav Trøim, in deze situatie terecht komt. Vorig jaar wist het bedrijf het tij nog te keren.

De groep ging medio 2019 naar de beurs op een een openingskoers van 9,777 dollar, wat tevens de hoogste koers uit de geschiedenis van het bedrijf is. Vorige jaar maart klapte de koers in elkaar als gevolg van de coronacrisis en bereikte de koers een ‘all time low’ van 25 dollarcent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Beurs New York waarschuwt offshore-boorder Borr | NT

Beurs New York waarschuwt offshore-boorder Borr

Aandeel te goedkoop

De Britse offshore-boorder Borr Drilling heeft een waarschuwing gekregen van de New York Stock Exchange dat het bedrijf niet meer voldoet aan de norm dat de gemiddelde beurskoers boven de 1 dollar moet liggen.

De koers schommelt al geruime tijd rond die prijs, maar bereikte dinsdag een dieptepunt in het lopende jaar van 79 cent. Een bedrijf krijgt een waarschuwing als de gemiddelde koers dertig opeenvolgende dagen onder de 1-dollargrens blijft en heeft dan zes maanden de tijd om de zaak recht te zetten.

Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het van plan is ‘om deze niet-naleving te verhelpen’. Het is de tweede keer dat Borr, in handen van de Noorse entrepreneur Tor Olav Trøim, in deze situatie terecht komt. Vorig jaar wist het bedrijf het tij nog te keren.

De groep ging medio 2019 naar de beurs op een een openingskoers van 9,777 dollar, wat tevens de hoogste koers uit de geschiedenis van het bedrijf is. Vorige jaar maart klapte de koers in elkaar als gevolg van de coronacrisis en bereikte de koers een ‘all time low’ van 25 dollarcent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement