Concurrenten azen op delen van spartelend Seadrill

Booreilanden

De offshore boorbedrijven Noble Corp en een combinatie van Transocean Ltd en Dolphin Drilling hebben zich gemeld voor de overname van delen van branchegenoot Seadrill Ltd, dat al geruime tijd in surseance verkeert.

Seadrill, dat wordt gecontroleerd door de Noorse scheepvaarttycoon John Fredriksen vecht voor zijn voortbestaan en onderhandelt met zijn schuldeisers over herfinanciering van een schuldenberg van zo’n zeven miljard dollar. Het bedrijf verkeert al sinds februari dit jaar in surseance, voor de tweede keer in vier jaar.

Herstructureringsplan

Volgens persbureau Bloomberg levert elk overnamebod de betrokken schuldeisers meer waarde moeten op dan het herstructureringsplan waarover wordt onderhandeld. Voor potentiële kopers betekent de huidige situatie dat ze booreilanden voor een zacht prijsje kunnen overnemen zonder de eraan gekoppelde schulden op zich te nemen.

Volgens Bloomberg heeft de combinatie van Transocean en Dolphin Drilling en een onbekende derde partij begin juli een bod op Seadrill gedaan. Noble zou in mei een bod hebben uitgebracht op de activa van de groep.

Seadrill is met een vloot van zo’n 45 booreenheden één van ‘s werelds grootste offshorebedrijven. Het bedrijf kwam zwaar in de problemen door de val van de olieprijs nadat de vloot vanaf halverwege de jaren 2010 juist sterk was uitgebreid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Concurrenten azen op delen van spartelend Seadrill | NT

Concurrenten azen op delen van spartelend Seadrill

Booreilanden

De offshore boorbedrijven Noble Corp en een combinatie van Transocean Ltd en Dolphin Drilling hebben zich gemeld voor de overname van delen van branchegenoot Seadrill Ltd, dat al geruime tijd in surseance verkeert.

Seadrill, dat wordt gecontroleerd door de Noorse scheepvaarttycoon John Fredriksen vecht voor zijn voortbestaan en onderhandelt met zijn schuldeisers over herfinanciering van een schuldenberg van zo’n zeven miljard dollar. Het bedrijf verkeert al sinds februari dit jaar in surseance, voor de tweede keer in vier jaar.

Herstructureringsplan

Volgens persbureau Bloomberg levert elk overnamebod de betrokken schuldeisers meer waarde moeten op dan het herstructureringsplan waarover wordt onderhandeld. Voor potentiële kopers betekent de huidige situatie dat ze booreilanden voor een zacht prijsje kunnen overnemen zonder de eraan gekoppelde schulden op zich te nemen.

Volgens Bloomberg heeft de combinatie van Transocean en Dolphin Drilling en een onbekende derde partij begin juli een bod op Seadrill gedaan. Noble zou in mei een bod hebben uitgebracht op de activa van de groep.

Seadrill is met een vloot van zo’n 45 booreenheden één van ‘s werelds grootste offshorebedrijven. Het bedrijf kwam zwaar in de problemen door de val van de olieprijs nadat de vloot vanaf halverwege de jaren 2010 juist sterk was uitgebreid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement