Windturbine-installatieschip met 65 opvarenden kapseist bij China (video)

Offshore

Vier opvarenden van een Chinees installatieschip van turbines worden vermist nadat het vaartuig, de ‘Sheng Ping 001’, dit weekend kapseisde voor de kust van de Chinese provincie Guangdong.

Bij het ongeluk belandde een groot aantal van de 65 opvarenden in de Zuid-Chinese Zee (sommige bronnen spreken van 67 of ‘bijna 70’ mensen). Met dertig reddingvoertuigen, waaronder boten en helikopters, konden 61 mensen in veiligheid worden gebracht.

Guangdong is bezig om 25 kilometer buiten de kust een windpark aan te leggen dat medio volgend jaar in gebruik moet worden genomen. Waardoor het precies misging met het installatieschip is nog niet duidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Windturbine-installatieschip met 65 opvarenden kapseist bij China (video) | NT

Windturbine-installatieschip met 65 opvarenden kapseist bij China (video)

Offshore

Vier opvarenden van een Chinees installatieschip van turbines worden vermist nadat het vaartuig, de ‘Sheng Ping 001’, dit weekend kapseisde voor de kust van de Chinese provincie Guangdong.

Bij het ongeluk belandde een groot aantal van de 65 opvarenden in de Zuid-Chinese Zee (sommige bronnen spreken van 67 of ‘bijna 70’ mensen). Met dertig reddingvoertuigen, waaronder boten en helikopters, konden 61 mensen in veiligheid worden gebracht.

Guangdong is bezig om 25 kilometer buiten de kust een windpark aan te leggen dat medio volgend jaar in gebruik moet worden genomen. Waardoor het precies misging met het installatieschip is nog niet duidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement