Subsea 7 koopt ontwikkelaar drijvende windparken

Nautilus Floating Solutions

Offshore-aannemer Subsea 7 neemt een belang van 59,1% in het Spaanse Nautilus Floating Solutions, dat blauwdrukken ontwikkelt voor drijvende windparken.

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde groep neemt de participaties van vier van de zes oorspronkelijke aandeelhouders over en krijgt vier van de zeven posities in de raad van bestuur. Subsea 7 noemt het door Nautilus ontwikkelde concept van een halfafzinkbare staalconstructie als fundering voor windturbines ‘veelbelovend’ en gaat het bedrijf ondersteunen om dit door te ontwikkelen.

Het Spaanse bedrijf heeft nog geen concrete opdrachten gemeld, maar Subsea 7 denkt dat het concept kan worden opgenomen in aanbestedingen voor komende demonstratie- en proefprojecten in 2021. Het onderzoekscentrum Tecnalia en Vicinay, dat afmeersystemen maakt en levert, blijven aandeelhouder met belangen van respectievelijk 29,2% en 11,7%.

Met de overname zet Subsea 7, waarin een reeks bekende offshore-spelers als Stolt, Comex en Halliburton zijn opgegaan, een nieuwe stap om zijn positie op de offshore wind-markt te verstevigen. Enkele weken geleden kondigde de groep nog de overname aan van het Noorse OHT. Daarmee ontstaat een van de grootste spelers op de markt voor de installatie van offshore windturbines.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Subsea 7 koopt ontwikkelaar drijvende windparken | NT

Subsea 7 koopt ontwikkelaar drijvende windparken

Nautilus Floating Solutions

Offshore-aannemer Subsea 7 neemt een belang van 59,1% in het Spaanse Nautilus Floating Solutions, dat blauwdrukken ontwikkelt voor drijvende windparken.

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde groep neemt de participaties van vier van de zes oorspronkelijke aandeelhouders over en krijgt vier van de zeven posities in de raad van bestuur. Subsea 7 noemt het door Nautilus ontwikkelde concept van een halfafzinkbare staalconstructie als fundering voor windturbines ‘veelbelovend’ en gaat het bedrijf ondersteunen om dit door te ontwikkelen.

Het Spaanse bedrijf heeft nog geen concrete opdrachten gemeld, maar Subsea 7 denkt dat het concept kan worden opgenomen in aanbestedingen voor komende demonstratie- en proefprojecten in 2021. Het onderzoekscentrum Tecnalia en Vicinay, dat afmeersystemen maakt en levert, blijven aandeelhouder met belangen van respectievelijk 29,2% en 11,7%.

Met de overname zet Subsea 7, waarin een reeks bekende offshore-spelers als Stolt, Comex en Halliburton zijn opgegaan, een nieuwe stap om zijn positie op de offshore wind-markt te verstevigen. Enkele weken geleden kondigde de groep nog de overname aan van het Noorse OHT. Daarmee ontstaat een van de grootste spelers op de markt voor de installatie van offshore windturbines.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement