Belgen leveren spullen eerste offshore windpark VS

funderingen

Deme heeft de opdracht in de wacht gesleept voor het leveren en plaatsen van de funderingen voor de windturbines van het eerste grote Amerikaanse offshore windpark.

De Belgische aannemer haalde eerder al de opdracht binnen voor de installaties van de turbines zelf voor het zogenoemde Vineyard Wind-park, dat zo’n vijftig kilometer voor de kust van Massachusetts wordt aangelegd. Het krijgt een vermogen van 800 megawatt (MW) en levert deze staat volgens Deme in de eerste twintig jaar een besparing van 1,4 miljard dollar op de stroomkosten op.

248 meter hoog

Deme legt er in de aankondiging veel nadruk op dat het nauw gaat samenwerken met de betrokken vakbonden en dat via een overeenkomst de ‘basis is gelegd voor goed betaalde Amerikaanse banen’. Het bedrijf gaat 62 Haliade-X turbines plaatsen, het grootste type windturbine dat nu op de markt is. Ze worden 248 meter hoog en hebben bladen van 107 meter lang.

Eerder waren de Nederlandse bedrijven Sif Group en Heerema in de race voor de levering van de funderingspalen, waarmee zeker 200 miljoen euro is gemoeid. Die bedrijven trokken zich terug nadat duidelijk was geworden dat het project forse vertraging had opgelopen door aangescherpte milieueisen. Deme meldt niet wanneer het project klaar moet zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Belgen leveren spullen eerste offshore windpark VS | NT

Belgen leveren spullen eerste offshore windpark VS

funderingen

Deme heeft de opdracht in de wacht gesleept voor het leveren en plaatsen van de funderingen voor de windturbines van het eerste grote Amerikaanse offshore windpark.

De Belgische aannemer haalde eerder al de opdracht binnen voor de installaties van de turbines zelf voor het zogenoemde Vineyard Wind-park, dat zo’n vijftig kilometer voor de kust van Massachusetts wordt aangelegd. Het krijgt een vermogen van 800 megawatt (MW) en levert deze staat volgens Deme in de eerste twintig jaar een besparing van 1,4 miljard dollar op de stroomkosten op.

248 meter hoog

Deme legt er in de aankondiging veel nadruk op dat het nauw gaat samenwerken met de betrokken vakbonden en dat via een overeenkomst de ‘basis is gelegd voor goed betaalde Amerikaanse banen’. Het bedrijf gaat 62 Haliade-X turbines plaatsen, het grootste type windturbine dat nu op de markt is. Ze worden 248 meter hoog en hebben bladen van 107 meter lang.

Eerder waren de Nederlandse bedrijven Sif Group en Heerema in de race voor de levering van de funderingspalen, waarmee zeker 200 miljoen euro is gemoeid. Die bedrijven trokken zich terug nadat duidelijk was geworden dat het project forse vertraging had opgelopen door aangescherpte milieueisen. Deme meldt niet wanneer het project klaar moet zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement