Vopak neemt daartoe een belang van 49,9% in de floating storage and regasification unit ‘Bauhinia Spirit’. Die heeft een opslagcapaciteit van 263.000 kubieke meter lng en kan dagelijks ruim twintig miljoen kubieke meter aardgas leveren. Die wordt afgemeerd aan een platform van Hong Kong LNG Terminal.

Dat wordt nu op zo’n 25 kilometer voor de kust van Hong Kong Island gebouwd en moet medio volgend jaar klaar zijn. De joint venture van de twee bedrijven gaat onderzoeken of er ook lng aan de scheepvaart kan worden geleverd.

Dat past in de strategie van MOL, die in 2030 negentig schepen met lng-aandrijving wil hebben. De Japanse rederij is wereldwijd betrokken bij zo’n honderd lng-projecten. Vopak is betrokken bij vier lng-importterminals, waaronder de Gate Terminal op de Maasvlakte.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement