De tewaterlating begon op 2 januari met het onder water zetten van het droogdok waarin ‘Les Alizés’ werd gebouwd. Eenmaal drijvend, werd het schip afgemeerd langs de aangrenzende kademuur.

Donderdag vond een officiële plechtigheid plaats op de Chinese scheepswerf, in aanwezigheid van de directie van de scheepswerf en vertegenwoordigers van Jan De Nul Group. Er wordt nu begonnen met de laatste bouwfase van het schip, inclusief testvaren op zee, zo laat Jan De Nul weten.

De oplevering staat gepland voor de tweede helft van 2022. De eerste opdracht van ‘Les Alizés’ wordt de bouw van de offshore windparken Gode Wind 3 en Borkum Riffgrund 3 in Duitsland, waarvoor het schip 107 monopile funderingen in opdracht van de offshore windreus Ørsted moet transporteren en installeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement