Ze hebben een joint venture structuur opgezet om op deze manier samen drie windparken te ontwikkelen en te bouwen, die naar verwachting allemaal tussen 2026 en 2028 commercieel in gebruik worden genomen, zo laat RWE weten. RWE heeft de beschikking over 51% van de aandelen en Northland Power 49%. Het cluster komt in de buurt te liggen van het bestaande 332 megawatt Nordsee One windpark waaraan Northland Power en RWE al hebben samengewerkt.

Juist

Het nieuwe offshore windcluster omvat in totaal drie offshore windhuurcontracten, die ten noorden van het eiland Juist zijn gelegen. Een offshore-site met een capaciteit van 433 megawatt werd al gereserveerd door de partners in de laatste Duitse offshore windveiling. De andere twee huurcontracten zullen nog eens 900 megawatt aan capaciteit toevoegen en worden naar verwachting in 2023 geveild. Voor beide sites heeft de joint venture instaprechten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement