De twee brengen hun heavylift-activiteiten samen in ROLL FTE met het hoofdkantoor in Dammam met operationele werven in Jubail en Jeddah. Het bedrijf gaat zich richten op transport en installatie van fabriek tot fundering van grote componenten voor onder meer de olie-industrie.

Roll FTE krijgt de beschikking over een gecombineerde vloot met onder meer diepladers, koppelbare platformwagens en mobiele kranen. Het bedrijf gaat zich zowel met projecten op land als met maritieme projecten bezighouden.

FTE staat voor Fawaz Al Shammari Transportation Establishment en omschrijft zichzelf als één van de belangrijkste aanbieders van zwaar projectvervoer in het Midden Oosten. Roll Group is in 2006 opgericht en zegt inmiddels wereldwijd één van de belangrijkste spelers te zijn in het zwaar transport wereldwijd, zowel over land als over zee.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement