Topman Bruno Chabas meldt in een toelichting op de kwartaalcijfers dat het bedrijf zich zal blijven aanpassen aan de gevolgen van de coronapandemie, waarbij de wereldwijde druk op de toeleveringsketen toeneemt als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Qua omzet blijft SBM rekenen op een bedrag van 3,1 miljard dollar (bijna 3 miljard euro). Iets meer dan de helft daarvan komt voor rekening van de divisie Lease and Operate, het onderdeel dat drijvende productie- en opslagschepen (FPSO) leaset en exploiteert. Circa 1,5 miljard dollar komt van de divisie Turnkey, die FPSO’s levert die direct gereed zijn voor gebruik. Het bedrijfsresultaat moet uitkomen rond de 900 miljoen dollar.

SBM leverde in februari met succes productie- en opslagschip FPSO Liza Unity af. Het bedrijf heeft momenteel vijf FPSO’s in aanbouw. Verder heeft SBM met zijn divisie New Energies, dat zich richt op nieuwe energieprojecten, de krachten gebundeld met een partner om ’s werelds grootste drijvende windturbine te ontwikkelen. Over het proefproject moet nog een definitieve investeringsbeslissing worden genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement