Volgens het bedrijf heeft de voorzieningenrechter geoordeeld dat de sanctieverordeningen tegen Rusland terecht zijn gevolgd. De rechtbank heeft daarom bepaald dat de bankgaranties noch aan opdrachtgever Saren noch aan eindklant Novatek mogen worden uitbetaald.

Eerder stond een Russische rechter toe dat er beslag werd gelegd op de steenstorter ‘Arctic Scradeway’ en het baggerschip ‘Nordic Giant’, die het bedrijf bij het project inzette. Een bedrijf uit Sint-Petersburg, Onego Shipping, kreeg de twee vaartuigen zo in handen en mag ze van de Russische rechter nu zelf gebruiken.

De Russische rechter oordeelde dat Boskalis het werk ‘zonder uitleg’ had laten vallen, waardoor het meer tijd en geld zal kosten om de bouw van de enorme lng-terminal in Siberië te voltooien. Volgens Boskalis is de waarde van de steenstorter en het baggerschip echter ‘zeer beperkt’. Vlak na de Russische inval in Oekraïne had Boskalis al verklaard dat de Russische markt ‘niet zo belangrijk’ is voor het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement