De omzet van het bedrijf daalde afgelopen kwartaal met 6,5 procent tot 3,3 miljard euro. Door de hogere kosten bleef onder de streep een nettoverlies over van 119 miljoen euro. Het verlies viel hoger uit dan kenners hadden verwacht. Ook de omzet viel tegen. In dezelfde periode een jaar eerder werd nog een winst geboekt van 83 miljoen euro op een omzet van 3,5 miljard euro.

“De eerste helft van 2022 werd gekenmerkt door geopolitieke onzekerheid en verstoringen van de toeleveringsketen die hebben geleid tot hogere kosten en een energiecrisis hebben veroorzaakt”, zei topman Henrik Andersen. Voor het hele jaar houdt Vestas wel vast aan zijn verwachting van een omzet tussen 14,5 miljard en 16 miljard euro. De brutowinstmarge zal daarbij uitkomen tussen 5 procent negatief en nul procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement