Boskalis werkt momenteel onder andere aan de realisatie van een nieuwe luchthaven in een baai bij de Filipijnse hoofdstad Manilla. Ook is het bedrijf betrokken bij de aanleg van de Fehmarnbelttunnel die Denemarken met Duitsland verbindt. Verder voert het bedrijf werkzaamheden uit in de haven van Helsinki en werd ook een grote opdracht in de Antwerpse haven binnengesleept. In Nederland werkt Boskalis onder andere aan het versterken van de Markermeerdijken boven Amsterdam.

Boskalis, dat onlangs van de beurs verdween na de overname door investeerder HAL, meldde geen winst en omzetcijfers. Het bedrijf zei wel voor zeker 5,1 miljard euro aan werk op de plank te hebben liggen. Die opdrachten hebben ook veelal te maken met de energietransitie en kustbescherming.

Voor het hele jaar houdt Boskalis verder rekening met ongeveer 450 miljoen euro aan investeringen. Dat is exclusief geld dat mogelijk nodig is voor het doen van overnames.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement