Bexco (Hamme en Antwerpen) maakt synthetische meer-, sleep- en hijstouwen voor offshore, maritieme en industriële toepassingen. Het produceert dergelijke synthetische touwen op maat voor de grootste energiebedrijven, scheeps- en sleepbooteigenaren.

De touwen van Bexco worden onder meer gebruikt om boorplatformen op zee te verankeren, om containerschepen aan te meren en zware onderdelen van windturbines op te tillen. Tot twee jaar geleden stond Francis Mottrie, de huidige ceo van Exmar, aan het hoofd van de touwslagerij. Vorig jaar realiseerde Bexco een nettowinst van 1,9 miljoen euro.

Bij Exmar zelf zat er reent ook beweging in het aandeelhouderschap. Via aankopen op de aandelenbeurs door zijn familieholding Saverex heeft Nicolas Saverys zijn belang in Exmar opgetrokken tot 45,22%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement