Mammoet bouwt de ‘grootste hijskraan ter wereld’ in Zeeland

capaciteit van 6.000 ton

De eerste onderdelen zijn aangekomen in het Zeeuwse Westdorpe. Hier is de opbouw in volle gang. De ‘SK6000’, een hijskraan die met een capaciteit van 6.000 ton de grootste landkraan ter wereld moet worden, is naar verwachting dit jaar nog klaar. Dat laat het hijsbedrijf Mammoet weten.

De opbouw van de kraan op een locatie van Mammoet in Zeeland. Foto: Mammoet

Koen Brouwers, projectmanager van de SK6000, noemt het het ‘een nieuw hoofdstuk’. Volgens hem steken de haakhoogte, reikwijdte en capaciteit ver uit boven die van welke kraan dan ook op de markt.

De belofte is dat de kraan lasten van 3.000 ton zal kunnen optillen naar een hoogte van 220 meter en met een maximale radius van 144 meter. Het wordt ‘de grootste landkraan ter wereld‘, aldus het hijsbedrijf uit Schiedam. En hij is elektrisch.

De opbouw van de kraan. Artikel gaat verder onder de afbeelding.

Foto: Mammoet

De opbouw gebeurt in Westdorpe in Zeeland. De onderdelen, waaronder het frame en meerdere grote batterijen,  worden hier op een locatie van Mammoet samengesteld met behulp van drie andere kranen.

Het hijsbedrijf verwacht de SK6000 dit najaar klaar te hebben voor projecten. Kansen liggen volgens Mammoet vooral in de energiesector. Bijvoorbeeld het verplaatsen van funderingspalen voor windmolens, werkzaamheden voor kerncentrales en hijswerk in de olie- en gasindustrie.

De opbouw van de kraan. 

Foto: Mammoet

Dit artikel verscheen eerder op Infrasite.

Mammoet bouwt de ‘grootste hijskraan ter wereld’ in Zeeland | NT

Mammoet bouwt de ‘grootste hijskraan ter wereld’ in Zeeland

capaciteit van 6.000 ton

De eerste onderdelen zijn aangekomen in het Zeeuwse Westdorpe. Hier is de opbouw in volle gang. De ‘SK6000’, een hijskraan die met een capaciteit van 6.000 ton de grootste landkraan ter wereld moet worden, is naar verwachting dit jaar nog klaar. Dat laat het hijsbedrijf Mammoet weten.

De opbouw van de kraan op een locatie van Mammoet in Zeeland. Foto: Mammoet

Koen Brouwers, projectmanager van de SK6000, noemt het het ‘een nieuw hoofdstuk’. Volgens hem steken de haakhoogte, reikwijdte en capaciteit ver uit boven die van welke kraan dan ook op de markt.

De belofte is dat de kraan lasten van 3.000 ton zal kunnen optillen naar een hoogte van 220 meter en met een maximale radius van 144 meter. Het wordt ‘de grootste landkraan ter wereld‘, aldus het hijsbedrijf uit Schiedam. En hij is elektrisch.

De opbouw van de kraan. Artikel gaat verder onder de afbeelding.

Foto: Mammoet

De opbouw gebeurt in Westdorpe in Zeeland. De onderdelen, waaronder het frame en meerdere grote batterijen,  worden hier op een locatie van Mammoet samengesteld met behulp van drie andere kranen.

Het hijsbedrijf verwacht de SK6000 dit najaar klaar te hebben voor projecten. Kansen liggen volgens Mammoet vooral in de energiesector. Bijvoorbeeld het verplaatsen van funderingspalen voor windmolens, werkzaamheden voor kerncentrales en hijswerk in de olie- en gasindustrie.

De opbouw van de kraan. 

Foto: Mammoet

Dit artikel verscheen eerder op Infrasite.