Truckstop 26bis in Heusden-Zolder wordt NomadPower-punt

Koelvervoer

Truckstop 26bis in Heusden-Zolder wordt uitgerust met een NomadPower-installatie. Deze bestaat uit 8 aansluitpunten voor koel- en vriesvervoer.

De stroom wordt opgewekt met de zonne-installatie van Futech die vorig jaar al werd geïnstalleerd. Dankzij NomadPower kunnen koel- en vriestransporteurs hun lading conditioneren zonder de dieselgenerator te laten draaien. Truckstop 26bis is pas de tweede locatie waar het systeem beschikbaar wordt en dit vanaf 17 juni e.k.

NomadPower wordt uitgerold volgens het ‘postkoetsenmodel’. Daarbij worden locaties uitgekozen die de truckers in staat stellen om van de ene parking naar de andere te rijden om tijdens de verplichte rusttijden gebruik te maken van de NomadPower-installatie.

De eerste locatie bevindt zich bij Partner Logistics in Bergen-op-Zoom. Voor het jaareinde moeten er drie locaties zijn gerealiseerd in Nederland en drie in België. De verdere uitrol volgt in 2014. De doelstelling bestaat erin om te komen tot 500 locaties in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Truckstop 26bis in Heusden-Zolder wordt NomadPower-punt | NT

Truckstop 26bis in Heusden-Zolder wordt NomadPower-punt

Koelvervoer

Truckstop 26bis in Heusden-Zolder wordt uitgerust met een NomadPower-installatie. Deze bestaat uit 8 aansluitpunten voor koel- en vriesvervoer.

De stroom wordt opgewekt met de zonne-installatie van Futech die vorig jaar al werd geïnstalleerd. Dankzij NomadPower kunnen koel- en vriestransporteurs hun lading conditioneren zonder de dieselgenerator te laten draaien. Truckstop 26bis is pas de tweede locatie waar het systeem beschikbaar wordt en dit vanaf 17 juni e.k.

NomadPower wordt uitgerold volgens het ‘postkoetsenmodel’. Daarbij worden locaties uitgekozen die de truckers in staat stellen om van de ene parking naar de andere te rijden om tijdens de verplichte rusttijden gebruik te maken van de NomadPower-installatie.

De eerste locatie bevindt zich bij Partner Logistics in Bergen-op-Zoom. Voor het jaareinde moeten er drie locaties zijn gerealiseerd in Nederland en drie in België. De verdere uitrol volgt in 2014. De doelstelling bestaat erin om te komen tot 500 locaties in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement