Tweede Maasvlakte: Definitief besluit Tweede Kamer

De Tweede Kamer stemt op 10 oktober definitief in met de aanleg van de Tweede Maasvlakte.

In het parlement leven geen bezwaren tegen het Project Mainport Rotterdam (PMR), waar de uitbreiding van de haven onderdeel van is. Dat bleek gistermiddag tijdens de zitting van de vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat.

Het PMR is politiek onomstreden. Zowat de hele Kamer ziet de noodzaak in van extra ruimte voor de haven van Rotterdam. Bezorgdheid is er eerder dat de aanleg nog verder vertraging oploopt. Minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) kon die bezorgdheid niet helemaal wegnemen. ,,Het is krap, alles moet nu goedgaan.

Maar ik houd vast aan 2013 voor de ingebruikname van de eerste terreinen. Als ik nu al zeg dat het doorschuift naar 2014, dan weet ik al zeker dat ik 2013 niet haal.”

Volgens de minister kan Nederland het niet maken om de markt langer te laten wachten. ,,We komen wel eens in China, en dan beloven we dat die grote schepen die daar vandaan komen in 2013 op de Tweede Maasvlakte kunnen aanmeren. Die belofte moeten we nakomen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

De reorganisatie bij de douane is bedoeld om de papieren tijger die het altijd is geweest juist op te heffen. Nu is de aangifte nog het startpunt voor de controle. Straks zal deze controle in geval van certificering grotendeels komen te vervallen.

Bedrijven die goed bekend staan bij de douane zullen moeten bevestigen dat ze bekend zijn met de wettelijke verplichtingen aangevuld met afspraken over de eigen controle op de naleving. De oude papieren tijger komt dus te vervallen en daarvoor in de

Geplaatst door: Harrie Vermeer op

Met de AEO is er een kans het bonafide bedrijfsleven in Europa bij controles zo veel mogelijk buiten schot te houden. In een maatschappelijke omgeving die gekenmerkt wordt door steeds meer terreurdreiging is dit geen geringe opgave. De douanediensten in Europa moeten deze mogelijkheid van het focussen van de controles dan wel met beide handen aangrijpen en het syteem niet “vervuilen” met allerlei “ad random-controles”.

Lokaal zou de Nederlandse belastingdienst ook alle aangereikte informatie

Geplaatst door: gsmit@evo.nl op
Tweede Maasvlakte: Definitief besluit Tweede Kamer | NT

Tweede Maasvlakte: Definitief besluit Tweede Kamer

De Tweede Kamer stemt op 10 oktober definitief in met de aanleg van de Tweede Maasvlakte.

In het parlement leven geen bezwaren tegen het Project Mainport Rotterdam (PMR), waar de uitbreiding van de haven onderdeel van is. Dat bleek gistermiddag tijdens de zitting van de vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat.

Het PMR is politiek onomstreden. Zowat de hele Kamer ziet de noodzaak in van extra ruimte voor de haven van Rotterdam. Bezorgdheid is er eerder dat de aanleg nog verder vertraging oploopt. Minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) kon die bezorgdheid niet helemaal wegnemen. ,,Het is krap, alles moet nu goedgaan.

Maar ik houd vast aan 2013 voor de ingebruikname van de eerste terreinen. Als ik nu al zeg dat het doorschuift naar 2014, dan weet ik al zeker dat ik 2013 niet haal.”

Volgens de minister kan Nederland het niet maken om de markt langer te laten wachten. ,,We komen wel eens in China, en dan beloven we dat die grote schepen die daar vandaan komen in 2013 op de Tweede Maasvlakte kunnen aanmeren. Die belofte moeten we nakomen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

De reorganisatie bij de douane is bedoeld om de papieren tijger die het altijd is geweest juist op te heffen. Nu is de aangifte nog het startpunt voor de controle. Straks zal deze controle in geval van certificering grotendeels komen te vervallen.

Bedrijven die goed bekend staan bij de douane zullen moeten bevestigen dat ze bekend zijn met de wettelijke verplichtingen aangevuld met afspraken over de eigen controle op de naleving. De oude papieren tijger komt dus te vervallen en daarvoor in de

Geplaatst door: Harrie Vermeer op

Met de AEO is er een kans het bonafide bedrijfsleven in Europa bij controles zo veel mogelijk buiten schot te houden. In een maatschappelijke omgeving die gekenmerkt wordt door steeds meer terreurdreiging is dit geen geringe opgave. De douanediensten in Europa moeten deze mogelijkheid van het focussen van de controles dan wel met beide handen aangrijpen en het syteem niet “vervuilen” met allerlei “ad random-controles”.

Lokaal zou de Nederlandse belastingdienst ook alle aangereikte informatie

Geplaatst door: gsmit@evo.nl op