Ook dreigen zij de strandjutters te vervolgen, melden Britse media. De overheidsinstantie die belast is met de kwestie spreekt van ‘verachtelijk’ gedrag van wat de politie ‘moderne strandpiraten’ heeft genoemd. In containers op het strand liggen allerlei spullen: onder meer pakken luiers, parfums, wijnvaten en dure BMW-motoren van tienduizenden euro’s.

Ongeveer tweehonderd van de circa 2.400 containers aan boord van de Napoli zijn overboord geslagen. Daarvan is ongeveer de helft aangespoeld. Honderden mensen hebben de afgelopen dagen een graantje proberen mee te pikken op het strand. Zij hebben zeker veertig containers opengebroken. Het meenemen van aangespoelde voorwerpen is diefstal als de goederen niet binnen 28 dagen worden aangegeven bij de autoriteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement