Het kraanschip Bigfoot 1 van Smit is langszij de Napoli gelegd. Met de Boa Barge 21 worden de geloste containers naar de haven van Portland gebracht. Door het verwijderen van de containers wordt de druk op de romp van het schip verlicht. Smit lost eerst de containers aan de achterzijde van de Napoli. De MSC Napoli had 2.318 containers aan boord, waarvan er 103 verloren zijn gegaan. 57 Ervan zijn terecht, naar de overige wordt gezocht door middel van sonarapparatuur.

In de containers zaten onder meer onderdelen van Volkswagen voor zijn fabriek in Zuid-Afrika. Die fabriek moet noodgedwongwen zijn productie verminderen. Ook had de Napoli een grote partij nikkel aan boord.

Doordat die niet beschikbaar is voor de markt, is de prijs van het metaal op de beurs fors gestegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement