Italiaanse spoorwegen willen in containerterminals participeren

Managing director Mauro Moretti van de Italiaanse spoormaatschappij Ferrovie dello Stato heeft tijdens een havenconferentie in Rome aangegeven dat zijn onderneming interesse heeft om te participeren in Italiaanse haventerminals.

Het zou gaan om de Medcenter Container Terminal van Contship in Gioia Tauro, de Voltri Terminal van PSA-Sinport in Genua en terminals in Trieste en Taranto waarvan de operatoren gelinkt worden aan Evergreen. Volgens Moretti is het de bedoeling om van de spoormaatschappij een geïntegreerde logistiekonderneming te maken i.p.v. een gewone goederenvervoerder. De FS-topman drong tevens aan op een herziening van de terminalconcessies en de manier waarop die aan “buitenlandse” operatoren werden toegewezen. Dat moet de weg vrij maken voor FS om in de terminals te participeren. Volgens een woordvoerder van FS heeft het buitenlandse beheer van de terminals niets te maken met de plannen, maar zijn genoemde terminals gewoon de interessantse om in te participeren.

Italiaanse spoorwegen willen in containerterminals participeren | NT

Italiaanse spoorwegen willen in containerterminals participeren

Managing director Mauro Moretti van de Italiaanse spoormaatschappij Ferrovie dello Stato heeft tijdens een havenconferentie in Rome aangegeven dat zijn onderneming interesse heeft om te participeren in Italiaanse haventerminals.

Het zou gaan om de Medcenter Container Terminal van Contship in Gioia Tauro, de Voltri Terminal van PSA-Sinport in Genua en terminals in Trieste en Taranto waarvan de operatoren gelinkt worden aan Evergreen. Volgens Moretti is het de bedoeling om van de spoormaatschappij een geïntegreerde logistiekonderneming te maken i.p.v. een gewone goederenvervoerder. De FS-topman drong tevens aan op een herziening van de terminalconcessies en de manier waarop die aan “buitenlandse” operatoren werden toegewezen. Dat moet de weg vrij maken voor FS om in de terminals te participeren. Volgens een woordvoerder van FS heeft het buitenlandse beheer van de terminals niets te maken met de plannen, maar zijn genoemde terminals gewoon de interessantse om in te participeren.