Scandlines bijna over de streep

Volgens bronnen dicht bij de onderhandelaars is de verkoop van de Duits-Deense ferryonderneming Scandlines bijna rond. Met de vooropgestelde kopers Deutsche Seereederei Rostock (DSR) en partner Allianz enerzijds en het Britse investeringsfonds 3i anderzijds is een princiepsovereenkomst bereikt.

Volgens deze princiepsovereenkomst zou DSR een belang van 20% verwerven in Scandlines, terwijl Allianz en 3i elk een belang van 40% in handen krijgen. Bepaalde bronnen zetten een verkoopprijs van 2 mrd USD voorop. Vanwege de Deense overheid – nu nog samen met Deutsche Bahn aandeelhouder – kon echter geen bevestiging gekregen worden van deze verdeling. Het is ook onduidelijk hoe precies de stemgerechtigde aandelen zullen verdeeld worden. Scandlines was in 2006 goed voor een omzet van 547 mln euro.

Scandlines bijna over de streep | NT

Scandlines bijna over de streep

Volgens bronnen dicht bij de onderhandelaars is de verkoop van de Duits-Deense ferryonderneming Scandlines bijna rond. Met de vooropgestelde kopers Deutsche Seereederei Rostock (DSR) en partner Allianz enerzijds en het Britse investeringsfonds 3i anderzijds is een princiepsovereenkomst bereikt.

Volgens deze princiepsovereenkomst zou DSR een belang van 20% verwerven in Scandlines, terwijl Allianz en 3i elk een belang van 40% in handen krijgen. Bepaalde bronnen zetten een verkoopprijs van 2 mrd USD voorop. Vanwege de Deense overheid – nu nog samen met Deutsche Bahn aandeelhouder – kon echter geen bevestiging gekregen worden van deze verdeling. Het is ook onduidelijk hoe precies de stemgerechtigde aandelen zullen verdeeld worden. Scandlines was in 2006 goed voor een omzet van 547 mln euro.