NYK wil conferentiesysteem niet opgeven

Tadamasa Ishida, vice-president NYK Line, meent dat het opgeven van het conferentiesysteem in de lijnvaart een grote vergissing is.

Hij verklaarde op de Global Liner Conference die nu in Londen plaatsvindt dat de unieke karakteristieken van de lijnvaart, met inbegrip van seizoenschommelingen en groeiende onevenwichten op containerroutes, nopen tot het behoud van het conferentiesysteem. Als dat wegvalt, zal de consolidatie en het aantal faillissementen onder reders toenemen.

Ishida is ervan overtuigd dat het conferentiesysteem in Azië zal overleven. Hij refereerde naar een uitgebreide studie van de Japanse Fair Trade Commission die pleit voor het behoud van het systeem. Alles wijst erop dat dit voorlopig ook zo zal zijn in Japan en Australazië, ondanks het wegvallen van de blokvrijstelling in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

NYK wil conferentiesysteem niet opgeven | NT

NYK wil conferentiesysteem niet opgeven

Tadamasa Ishida, vice-president NYK Line, meent dat het opgeven van het conferentiesysteem in de lijnvaart een grote vergissing is.

Hij verklaarde op de Global Liner Conference die nu in Londen plaatsvindt dat de unieke karakteristieken van de lijnvaart, met inbegrip van seizoenschommelingen en groeiende onevenwichten op containerroutes, nopen tot het behoud van het conferentiesysteem. Als dat wegvalt, zal de consolidatie en het aantal faillissementen onder reders toenemen.

Ishida is ervan overtuigd dat het conferentiesysteem in Azië zal overleven. Hij refereerde naar een uitgebreide studie van de Japanse Fair Trade Commission die pleit voor het behoud van het systeem. Alles wijst erop dat dit voorlopig ook zo zal zijn in Japan en Australazië, ondanks het wegvallen van de blokvrijstelling in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement