Dat melden de Engelse autoriteiten. De operatie nam drie dagen in beslag. De MSC Napoli was een half jaar geleden op weg van Antwerpen naar Zuid-Afrika toen het schip slagzij maakte in een zware storm. Een eerdere poging het schip naar een haven te slepen mislukte omdat het dreigde te zinken.

Van de circa 2.400 containers sloegen er tweehonderd overboord waarvan ongeveer de helft aan de Engelse kust is aangespoeld. Honderden mensen trachtten een graantje mee te pikken door containers open te breken. De containers bevatten pakken luiers, wijnvaten en BMW-motoren ter waarde van tienduizenden euro’s.

De 62.000 ton wegende Napoli wordt verder de zee op gesleept. Daar zullen duikers de grootte van de schade aan de romp bepalen. Vervolgens beslissen experts wat er verder met het schip moet gebeuren.