Nadat de rookwolken waren opgetrokken, zag het er naar uit dat de explosies het gewenste resultaat hadden, maar mocht het noodzakelijk zijn dan worden woensdag op het pechschip nog eens explosieven tot ontploffing gebracht. De MSC Napoli was vorige week vlotgetrokken na een half jaar te hebben vastgezeten voor de Zuid-Engelse kust.

Dat het schip eindelijk weer recht lag, gaf de bergingswerkers de gelegenheid de omvang van de schade goed te beoordelen. De schade bleek zoveel ernstiger dan gedacht, dat werd besloten dat het schip niet in zijn geheel naar land kan worden gebracht. Het schip zal op zee in stukken moeten worden gebroken.

Milieuorganisaties hebben grote zorgen geuit over de nieuwe aanpak, omdat die meer vervuiling kan veroorzaken. De Engelse krant de Mirror heeft de MSC Napoli, die een week geleden de grootste ellende eindelijk achter de rug leek te hebben, vandaag gedoopt tot ‘the unluckiest ship in the world’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement