DB Schenker rondt overname Romtrans af

Via zijn Oostenrijks filiaal heeft DB Schenker 99% van de aandelen van Romtrans verworven. De concurrentieautoriteiten van Roemenië, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije hebben bovendien de toestemming gegeven om het in Boekarest gevestigde transport- en expeditiebedrijf in te lijven.

Volgens DB Schenker-voorzitter Norbert Bensel zal de Duitse groep door deze acquisitie zijn aanbod in Zuidoost-Europa aanzienlijk kunnen versterken en zullen lokale middelen ingezet kunnen worden voor de internationale klanten van DB Schenker.

"De dichte infrastructuur van Romtrans en het internationale netwerk van DB Schenker vormen een veelbelovende combinatie die heel wat kansen inhoudt voor de toekomst", vindt Elmar Wieland, voorzitter van het Oostenrijkse filiaal van DB Schenker.

Romtrans telt negen vestigingen in Roemenië en heeft verkoopagenturen in Duitsland, de Benelux, Oostenrijk, Hongarije, Moldavië en Georgië. Met een jaaromzet van 90 mln EUR en circa 1.500 medewerkers is de groep het grootste transportbedrijf van Roemenië.

(Zie De Lloyd van 19/12/08)

DB Schenker rondt overname Romtrans af | NT

DB Schenker rondt overname Romtrans af

Via zijn Oostenrijks filiaal heeft DB Schenker 99% van de aandelen van Romtrans verworven. De concurrentieautoriteiten van Roemenië, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije hebben bovendien de toestemming gegeven om het in Boekarest gevestigde transport- en expeditiebedrijf in te lijven.

Volgens DB Schenker-voorzitter Norbert Bensel zal de Duitse groep door deze acquisitie zijn aanbod in Zuidoost-Europa aanzienlijk kunnen versterken en zullen lokale middelen ingezet kunnen worden voor de internationale klanten van DB Schenker.

"De dichte infrastructuur van Romtrans en het internationale netwerk van DB Schenker vormen een veelbelovende combinatie die heel wat kansen inhoudt voor de toekomst", vindt Elmar Wieland, voorzitter van het Oostenrijkse filiaal van DB Schenker.

Romtrans telt negen vestigingen in Roemenië en heeft verkoopagenturen in Duitsland, de Benelux, Oostenrijk, Hongarije, Moldavië en Georgië. Met een jaaromzet van 90 mln EUR en circa 1.500 medewerkers is de groep het grootste transportbedrijf van Roemenië.

(Zie De Lloyd van 19/12/08)