De Nederlandse industrie is een van de sectoren die het meest last heeft van de financiële crisis en wereldwijde recessie. De omzetwaarde in de industrie zal dit jaar dalen met 11,8%. De groothandel is ook zwaar getroffen met een daling van 7,5%, op de derde plaats gevolgd door de transportsector, die een daling met 7,2% voor de kiezen krijgt.

Binnen het wegtransport worden vooral het internationale beroepsgoederenvervoer en transport gerelateerd aan bouw en industrie zwaar getroffen. Distributeurs en vervoerders in de voedings- en landbouwsector zullen beduidend minder merken van de krimp. Het bulk- en containervervoer over water voelt volgens de Rabobankprognoses onmiddellijk de negatieve gevolgen van een dalende vraag.

Een geleidelijk herstel van de economie zal waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2010 kunnen optreden.

(Zie De Lloyd van 17/04/09)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement