Cobelfret heeft het vooral in Rotterdam goed gedaan. Tussen Rotterdam en Killingholme werden vorig jaar 120.000 trailers en containers vervoerd (+ 32 procent) en 112.000 auto’s (+ 50 procent). De dienst tussen Rotterdam en Purfleet aan de Theems was goed voor 100.000 vrachteenheden (+ 30 procent) en 10.000 wagens (status quo). De diensten uit Rotterdam op Ipswich en Dublin waren telkens goed voor 27.000 vrachteenheden.

Vorig jaar nam Cobelfret ook drie nieuwe conro’s uit een serie van zes in de vaart. Het laatste schip uit die reeks, de Amandine, kwam deze maand in dienst. Omdat de rederij steeds meer auto’s vervoert, werd het nieuwe schip onmiddellijk na de oplevering in Flensburg naar een andere werf in Polen gestuurd. Daar werd een extra vrachtdek bijgebouwd, zoals dat ook al gebeurde op het zusterschip Opaline in november.

Bekijk hier een video.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement