Het hoofdkantoor van Seago Line wordt in Kopenhagen gevestigd. In de loop van april zal de nieuwe rederij alle intra-Europese transporten van Maersk Line en Safmarine overnemen. Daar zitten ook alle diensten naar het volledige Middellandse Zeegebied bij. In het Noorden reikt de actieradius van Seago tot Rusland en de Baltische Staten.

Voor zijn schepen en containers kan Seago beroep doen op de grote Maersk pool, want alle dochterrederijen van de groep delen elkaars boten en materiaal. Seago zal zich volgens grote zus Maersk Line ook actief op het vervoer van koelcontainers richten.

Met de oprichting van een afzonderlijke dochter voor het intra-Europese vervoer wil Maersk op termijn meer shortsea lading vervoeren. De Denen beschouwen dit als een groeimarkt in willen hun marktaandeel verdubbelen naar 15 procent.

Het aanbieden van meer shortsea diensten kadert ook in de ambitie van Maersk om zich te profileren als milieuvriendelijke carrier, die de strijd tegen de CO2-vervuiling aanbindt.