Tom Hanks speelt Maersk-kapitein in piraterijfilm

De Amerikaanse acteur Tom Hanks wordt de hoofdrolspeler in een nieuwe Hollywoodfilm over de (waargebeurde) kaping van het containerschip Maersk Alabama.

Hanks, bekend van onder meer zijn Oscar-winnende rollen in Forrest Gump en Philadelphia, speelt in de nieuwe film de rol van Maersk-kapitein Richard Phillips, die in april 2009 door Somalische piraten werd gegijzeld.

Phillips geldt in de Verenigde Staten als een held. Nadat de Maersk Alabama in 2009 door piraten overvallen was, ontstonden er aan boord allerlei schermutselingen tussen de bemanningsleden en de piraten en uiteindelijk gingen de piraten er met Phillips als hun enige gijzelaar vandoor in een reddingsboot. Op de vierde dag van de gijzeling wist de Amerikaanse marine de kapitein te bevrijden.

Phillips schreef een boek over zijn ervaringen en hoopte dat ‘Danny DeVito of Queen Latifah’ de hoofdrol zou spelen in een verfilming. Het wordt dus Tom Hanks. De film wordt een productie van het team dat recent de film The Social Network maakte.

Tom Hanks speelt Maersk-kapitein in piraterijfilm | NT

Tom Hanks speelt Maersk-kapitein in piraterijfilm

De Amerikaanse acteur Tom Hanks wordt de hoofdrolspeler in een nieuwe Hollywoodfilm over de (waargebeurde) kaping van het containerschip Maersk Alabama.

Hanks, bekend van onder meer zijn Oscar-winnende rollen in Forrest Gump en Philadelphia, speelt in de nieuwe film de rol van Maersk-kapitein Richard Phillips, die in april 2009 door Somalische piraten werd gegijzeld.

Phillips geldt in de Verenigde Staten als een held. Nadat de Maersk Alabama in 2009 door piraten overvallen was, ontstonden er aan boord allerlei schermutselingen tussen de bemanningsleden en de piraten en uiteindelijk gingen de piraten er met Phillips als hun enige gijzelaar vandoor in een reddingsboot. Op de vierde dag van de gijzeling wist de Amerikaanse marine de kapitein te bevrijden.

Phillips schreef een boek over zijn ervaringen en hoopte dat ‘Danny DeVito of Queen Latifah’ de hoofdrol zou spelen in een verfilming. Het wordt dus Tom Hanks. De film wordt een productie van het team dat recent de film The Social Network maakte.