Piraten direct ten aanval met bulkschip Sinar Kudus

Somalische piraten hebben gisteren het Indonesische bulkschip Sinar Kudus gekaapt.

Vandaag hebben ze het schip al meteen gebruikt om een ander vrachtschip, de Liberiaanse bulkcarrier Emperor, aan te vallen. Op de Emperor waren echter gewapende beveiligers aanwezig die de aanval wisten af te slaan.

De Sinar Kudus, op weg vanuit Singapore in de richting van het Suezkanaal, zou gisteren door een grote groep van dertig à vijftig piraten zijn aangevallen. De bemanning van het vrachtschip bestaat uit twintig Indonesiërs.

Reacties

Helemaal mee eens. Hoewel het patrouilleren van marineschepen op de routes met kapingsdreiging al enige vooruitgang heeft geboekt, is het duidelijk niet voldoende. Gevolg is dat piraten blijven proberen om schepen te kapen, omdat de kans op succes nog te groot is. Er moet gewoon een duidelijk signaal uitgezonden worden dat de dreiging en het in gevaar brengen/nemen van onschuldige mensenlevens niet gepikt wordt. Oftewel: je blijft met je handen van andermans spullen af, klaar.

Geplaatst door: Maxime Bonnier op

Het wordt tijd dat er hard wordt opgetreden. Gelijke wapens. Wordt er geschoten dan terugschieten. Dat is de enige taal die de kapers spreken.

Geplaatst door: Rob.brekelmans-transforium company support op
Piraten direct ten aanval met bulkschip Sinar Kudus | NT

Piraten direct ten aanval met bulkschip Sinar Kudus

Somalische piraten hebben gisteren het Indonesische bulkschip Sinar Kudus gekaapt.

Vandaag hebben ze het schip al meteen gebruikt om een ander vrachtschip, de Liberiaanse bulkcarrier Emperor, aan te vallen. Op de Emperor waren echter gewapende beveiligers aanwezig die de aanval wisten af te slaan.

De Sinar Kudus, op weg vanuit Singapore in de richting van het Suezkanaal, zou gisteren door een grote groep van dertig à vijftig piraten zijn aangevallen. De bemanning van het vrachtschip bestaat uit twintig Indonesiërs.

Reacties

Helemaal mee eens. Hoewel het patrouilleren van marineschepen op de routes met kapingsdreiging al enige vooruitgang heeft geboekt, is het duidelijk niet voldoende. Gevolg is dat piraten blijven proberen om schepen te kapen, omdat de kans op succes nog te groot is. Er moet gewoon een duidelijk signaal uitgezonden worden dat de dreiging en het in gevaar brengen/nemen van onschuldige mensenlevens niet gepikt wordt. Oftewel: je blijft met je handen van andermans spullen af, klaar.

Geplaatst door: Maxime Bonnier op

Het wordt tijd dat er hard wordt opgetreden. Gelijke wapens. Wordt er geschoten dan terugschieten. Dat is de enige taal die de kapers spreken.

Geplaatst door: Rob.brekelmans-transforium company support op