Derde bewaakte zeetransport goed aangekomen

Het derde Nederlandse zeetransport dat bewaakt werd door mariniers, is vrijdag goed aangekomen in Singapore. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag gemeld.

Het schip voer in en rond de Somalische wateren. Wegens de hoge piraterijdreiging in dat gebied werd het schip vanaf Dubai beveiligd.

Het is de derde keer dat het beveiligingsteam succesvol werd ingezet. Het kabinet besloot in maart militaire beveiligingsteams aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen in te zetten. Deze moeten het schip beschermen tegen piraten.

Rederijen kunnen de teams aanvragen bij het Kustwachtcentrum in Nederland. Schepen die kwetsbaar zijn in verband met de grote waarde van het transport of met een lage snelheid komen in aanmerking voor beveiliging.

Derde bewaakte zeetransport goed aangekomen | NT

Derde bewaakte zeetransport goed aangekomen

Het derde Nederlandse zeetransport dat bewaakt werd door mariniers, is vrijdag goed aangekomen in Singapore. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag gemeld.

Het schip voer in en rond de Somalische wateren. Wegens de hoge piraterijdreiging in dat gebied werd het schip vanaf Dubai beveiligd.

Het is de derde keer dat het beveiligingsteam succesvol werd ingezet. Het kabinet besloot in maart militaire beveiligingsteams aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen in te zetten. Deze moeten het schip beschermen tegen piraten.

Rederijen kunnen de teams aanvragen bij het Kustwachtcentrum in Nederland. Schepen die kwetsbaar zijn in verband met de grote waarde van het transport of met een lage snelheid komen in aanmerking voor beveiliging.