De ‘Flinterspirit’, die geen lekkage lijkt te hebben opgelopen, wordt in de loop van de middag in Stornoway verwacht om daar nader geïnspecteerd te worden. De bemanning van het schip is ongedeerd gebleven.

Het Nederlandse schip was op weg vanuit Zweden naar de Noord-Ierse stad Belfast met een lading bestaande uit hout en staal en voer, bij een stevige wind, te dichtbij de kust toen het ongeluk gebeurde, aldus de berichten uit Schotland.

De bemanning van de ‘Flinterspirit’ was lange tijd op zichzelf aangewezen omdat een vaartuig van de Britse kustwacht dat voorheen in het gebied actief was, toevallig vlak voor het weekend uit de vaart was genomen vanwege een bezuiningsoperatie van de Britse regering. Die brengt op zee levens in gevaar, luidt de kritiek in Groot-Brittannië nu dan ook meteen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement