Ook voor de rest van het lopende jaar is het Global Port Tracker Report optimistisch. Hackett verwacht dat de import fors zal toenemen, al zal dat niet volstaan om de zwakke aanvoer uit de eerste jaarhelft te compenseren.

Volgens het rapport zal de import van containers in de Hamburg/Le Havre-range dit jaar lichtjes dalen (-1,3%) naar 15,81 miljoen teu. Aan exportzijde zou er een lichte toename van 0,9% zijn naar 17,5 miljoen teu.

Voor de rederijen die actief zijn in de trade tussen het Verre Oosten en Europa, is juli alvast een goede maand gebleken. Op die route werd 8,9% meer westbound lading vervoerd dan vorig jaar, toen er nauwelijks een piekseizoen was. In vergelijking met juli 2011 vallen de volumes echter nog altijd 5% lager uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement