Het P3 Network dat vanaf het tweede kwartaal van volgend jaar lijndiensten op de drie grote oostwest-routes wil gaan exploiteren die door Maersk Line, MSC en CMA CGM gebruikt zullen worden, zal echter meer dan 30% van alle capaciteit controleren.

Het Global Shippers Forum wil daarom dat de Europese Commissie nagaat of de creatie van het P3 Network zal leiden tot een verstoring van de concurrentie onder de carriers. ‘We willen overtuigd worden dat P3 een aantal besparingen zal opleveren waarvan wij als verladers ook profiteren’, zegt Chris Welsch, secretaris van het forum.

Tot nu toe heeft Brussel nog niet gereageerd op het operationele samengaan van de drie grote carriers. Het trio hoeft daarvoor ook geen goedkeuring te krijgen en moet als consortium desgevallend zelf bewijzen dat het geen afbreuk doet aan de concurrentieverhoudingen in de markt.

Alle artikelen over P3 vindt u op onze speciale pagina. Klik hier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement