De kapitein van het schip verwittigde gisteren de Franse kustwacht. Die maakte luchtbeelden van het schip, waaruit blijkt dat er nog steeds containers gevaarlijk overhellen en in het water dreigen terecht te komen. Daarom werd besloten dat het schip Le Havre zal aanlopen alvorens door te varen naar Zeebrugge.

De ‘Maersk Salina’ van 9.500 teu vaart in de AE1-dienst van Maersk Line en was met een lading uit Kobe, Nagoya, Yokohama, Ningbo, Shanghai, Hong Kong, Yantian en Tanjung Pelepas op weg naar Noord-Europa.

Volgens de Franse kustwacht heeft Maersk Line bevestigd dat de verloren lading niet gevaarlijk of vervuilend is. In de overboord gevallen containers zit onder andere speelgoed, meubels en papier.

Een eerste zoektocht met een vliegtuig naar de verloren lading heeft mede als gevolg van het slechte weer nog niets opgeleverd. Het is niet duidelijk hoeveel containers gezonken zijn of nog drijven. Het scheepvaartverkeer tussen Cap Finistère en Bretagne werd daarom verwittigd om alert te blijven voor een eventuele aanvaring met containers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement