Verzekeraar wil betere containerbelading

Tweederde van de ongevallen die beschadiging of verlies van containers tot gevolg hebben, worden veroorzaakt door onjuist volladen van de container of het vastzetten ervan.

Dat blijkt uit analyse van logistiek verzekeraar TT Club. De organisatie heeft daarom opdracht gegeven om een online cursus container beladen te ontwikkelen die op 31 januari is gelanceerd.

De kosten van het verlies van lading of beschadiging ervan zijn substantieel en lopen in de miljoenen, volgens de verzekeraar. Naast directe kosten zijn er namelijk ook, operationele verstoring, afleiding van het management en juridische en verzekeringskosten.

De geschiedenis is bezaaid met incidenten die aantonen dat er te weinig kennis is van de dynamische krachten die optreden tijdens intermodaal transport. Ook wordt er te weinig stilgestaan bij de gevolgen van onjuiste gewichtsverdeling binnen de container of andere Cargo Transport Units (CTU). ‘We hebben het niet alleen over financiële schade maar in veel gevallen ook ernstige verwondingen van operators, en in sommige gevallen zelfs fatale ongevallen’, zegt TT Club’s Risk Management directeur Peregrine Storrs-Fox. ‘Betere training kan dit voorkomen’, zegt hij. ‘Daarom hebben wij Exis Technologies opdracht gegeven om de online cursus CTUpack e-learning te ontwikkelen.’

De cursus is een online training tool voor iedereen die bezig is met het in- of uitpakken van containers of andere verpakkingen. De eerste versie heeft als doel om de aandacht van de industrie te vestigen de mogelijke gevolgen van slechte verpakking en om richtlijnen voor juiste inpakmethoden aan te bieden, schrijft TT Club. Onderwerpen die aan bod komen zijn lading, transport, verpakking en aankomst.

Het programma kan gekocht worden via de website www.ctupack.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Deze cursus is aardig. Hij kost 72 Engelse ponden en wordt in het Engels gegeven. Vertaling is in het Arabisch dan wel Chinees. Als je een cursus selecteert dan moet hij wel in de taal van het land zijn. Daarbij is het oude wijn in nieuwe verpakking. Ik kreeg deze stof al op de Haven en Vervoerschool in Rotterdam.

Stichting havencollege in Rotterdam geeft ook deze cursussen en ook Rijnmond haventrainingen info@rijnmondhaventraining.nl
En binnenkort start ook FNV havens met een cursus VCH.

Geplaatst door: Johannes J. op
Verzekeraar wil betere containerbelading | NT

Verzekeraar wil betere containerbelading

Tweederde van de ongevallen die beschadiging of verlies van containers tot gevolg hebben, worden veroorzaakt door onjuist volladen van de container of het vastzetten ervan.

Dat blijkt uit analyse van logistiek verzekeraar TT Club. De organisatie heeft daarom opdracht gegeven om een online cursus container beladen te ontwikkelen die op 31 januari is gelanceerd.

De kosten van het verlies van lading of beschadiging ervan zijn substantieel en lopen in de miljoenen, volgens de verzekeraar. Naast directe kosten zijn er namelijk ook, operationele verstoring, afleiding van het management en juridische en verzekeringskosten.

De geschiedenis is bezaaid met incidenten die aantonen dat er te weinig kennis is van de dynamische krachten die optreden tijdens intermodaal transport. Ook wordt er te weinig stilgestaan bij de gevolgen van onjuiste gewichtsverdeling binnen de container of andere Cargo Transport Units (CTU). ‘We hebben het niet alleen over financiële schade maar in veel gevallen ook ernstige verwondingen van operators, en in sommige gevallen zelfs fatale ongevallen’, zegt TT Club’s Risk Management directeur Peregrine Storrs-Fox. ‘Betere training kan dit voorkomen’, zegt hij. ‘Daarom hebben wij Exis Technologies opdracht gegeven om de online cursus CTUpack e-learning te ontwikkelen.’

De cursus is een online training tool voor iedereen die bezig is met het in- of uitpakken van containers of andere verpakkingen. De eerste versie heeft als doel om de aandacht van de industrie te vestigen de mogelijke gevolgen van slechte verpakking en om richtlijnen voor juiste inpakmethoden aan te bieden, schrijft TT Club. Onderwerpen die aan bod komen zijn lading, transport, verpakking en aankomst.

Het programma kan gekocht worden via de website www.ctupack.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Deze cursus is aardig. Hij kost 72 Engelse ponden en wordt in het Engels gegeven. Vertaling is in het Arabisch dan wel Chinees. Als je een cursus selecteert dan moet hij wel in de taal van het land zijn. Daarbij is het oude wijn in nieuwe verpakking. Ik kreeg deze stof al op de Haven en Vervoerschool in Rotterdam.

Stichting havencollege in Rotterdam geeft ook deze cursussen en ook Rijnmond haventrainingen info@rijnmondhaventraining.nl
En binnenkort start ook FNV havens met een cursus VCH.

Geplaatst door: Johannes J. op