Record voor Vlaamse shortsea

In de Vlaamse havens is vorig jaar bijna 137 miljoen ton shortsealading overgeslagen, 2% meer dan in 2012. Dat meldt het Promotiebureau Shortsea Shipping Vlaanderen.

De shortseasector is daarmee goed voor iets meer dan de helft van de totale overslag in de Vlaamse havens Antwerpen, Gent, Zeebrugge en Oostende. Antwerpen nam met 89 miljoen ton het leeuwendeel voor zijn rekening en groeide met 3,5%.

Zeebrugge deed bijna 29 miljoen ton en groeide eveneens 3,5%. Gent groeide 1,1% tot 17,3 miljoen ton. Oostende viel met meer dan de helft terug tot 1,8 miljoen ton door het stopzetten van TransEurope Ferries.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Record voor Vlaamse shortsea | NT

Record voor Vlaamse shortsea

In de Vlaamse havens is vorig jaar bijna 137 miljoen ton shortsealading overgeslagen, 2% meer dan in 2012. Dat meldt het Promotiebureau Shortsea Shipping Vlaanderen.

De shortseasector is daarmee goed voor iets meer dan de helft van de totale overslag in de Vlaamse havens Antwerpen, Gent, Zeebrugge en Oostende. Antwerpen nam met 89 miljoen ton het leeuwendeel voor zijn rekening en groeide met 3,5%.

Zeebrugge deed bijna 29 miljoen ton en groeide eveneens 3,5%. Gent groeide 1,1% tot 17,3 miljoen ton. Oostende viel met meer dan de helft terug tot 1,8 miljoen ton door het stopzetten van TransEurope Ferries.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement