Voor het vervoer naar havens in emissiebeperkende gebieden moeten klanten van Maersk Line er rekening mee houden dat zij 50 tot 150 dollar per 40ft container moeten betalen. Hapag-Lloyd noemt geen concreet bedrag in zijn waarschuwing aan de klant, maar de Duitse rederij stelt wel dat de zwavelarme brandstof ’50 tot 100% boven de huidige bunkerbrandstofkosten ligt’.

Door de nieuwe zwavelregelgeving moeten de schepen die vanaf 2015 varen in de emissiebeheersgebieden (Noord-Amerika, de Oostzee en de Noordzee) varen op brandstof met een maximaal zwavelgehalte van 0,1%. De huidige grens ligt op 1%. Maersk Line verwacht dat de nieuwe regelgeving de rederij 250 miljoen dollar extra op jaarbasis kost aan brandstof.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement