‘Dockwise Vanguard’ naar Rotterdam

De ‘Dockwise Vanguard’, ‘s werelds grootste halfafzinkbare zware ladingschip, komt voor het eerst sinds de oplevering eind 2012 naar Nederland.

Het gevaarte ligt tijdens het weekend van zaterdag 9 augustus aan de Wilhelminakade, vlakbij het centrum van Rotterdam.

Het 275 meter lange en 79 meter brede schip komt vandaag met een lading aan in het Schotse Firth of Forth en komt daarna voor enkele dagen naar Rotterdam om het dek voor te bereiden voor een volgend transport. Boskalis, dat rederij Dockwise kort na de bouw van de ‘Vanguard’ overnam, kon vanmorgen niet zeggen wat de volgende klus wordt. Het vertrekt zondag de tiende weer naar zee.

Het zou worden ingezet bij de berging van de ‘Costa Concordia’ voor het transport van het wrak naar Genua, maar de opdrachtgever heeft daar uiteindelijk van afgezien. Boskalis is wel gecompenseerd voor het annuleren van die opdracht, die naar schatting dertig miljoen dollar zou hebben opgeleverd.

De onder de Curaçaose vlag varende ‘Vanguard’ is met een hefvermogen van 110.000 ton met afstand de grootste in zijn soort, maar Dockwise heeft al vergevorderde plannen voor de bouw van een nog groter schip. De ‘Vanguard’ is gebouwd door het Koreaanse Hyundai en heeft ongeveer een kwart miljard dollar gekost.

Reacties

Hopen dat het 9 augustus droog is, het zal druk zijn, dit is zo bijzonder. wauw. Dat men veel opdrachten mag binnenhalen.

Geplaatst door: Lia Mets op

mijn overleden zoon albert de ruiter heeft meerdere reizen op de Dock-express 20 gemaakt
als hij dit nog had mogen meemaken.ik wens iedereen goede reis en behouden vaart.

Geplaatst door: j.de ruiter op

hallo.
dit is wat je noemt HOLLANDS WELVAREN .
GOOD LUC EN BEHOUDEN VAART EN DE GROETEN AAN MACHINIST SIMOM TILMA UIT ANJUM [FRIESLAND]
OOM DURK VAN LAUWERSOOG.

Geplaatst door: d van dellen op
‘Dockwise Vanguard’ naar Rotterdam | NT

‘Dockwise Vanguard’ naar Rotterdam

De ‘Dockwise Vanguard’, ‘s werelds grootste halfafzinkbare zware ladingschip, komt voor het eerst sinds de oplevering eind 2012 naar Nederland.

Het gevaarte ligt tijdens het weekend van zaterdag 9 augustus aan de Wilhelminakade, vlakbij het centrum van Rotterdam.

Het 275 meter lange en 79 meter brede schip komt vandaag met een lading aan in het Schotse Firth of Forth en komt daarna voor enkele dagen naar Rotterdam om het dek voor te bereiden voor een volgend transport. Boskalis, dat rederij Dockwise kort na de bouw van de ‘Vanguard’ overnam, kon vanmorgen niet zeggen wat de volgende klus wordt. Het vertrekt zondag de tiende weer naar zee.

Het zou worden ingezet bij de berging van de ‘Costa Concordia’ voor het transport van het wrak naar Genua, maar de opdrachtgever heeft daar uiteindelijk van afgezien. Boskalis is wel gecompenseerd voor het annuleren van die opdracht, die naar schatting dertig miljoen dollar zou hebben opgeleverd.

De onder de Curaçaose vlag varende ‘Vanguard’ is met een hefvermogen van 110.000 ton met afstand de grootste in zijn soort, maar Dockwise heeft al vergevorderde plannen voor de bouw van een nog groter schip. De ‘Vanguard’ is gebouwd door het Koreaanse Hyundai en heeft ongeveer een kwart miljard dollar gekost.

Reacties

Hopen dat het 9 augustus droog is, het zal druk zijn, dit is zo bijzonder. wauw. Dat men veel opdrachten mag binnenhalen.

Geplaatst door: Lia Mets op

mijn overleden zoon albert de ruiter heeft meerdere reizen op de Dock-express 20 gemaakt
als hij dit nog had mogen meemaken.ik wens iedereen goede reis en behouden vaart.

Geplaatst door: j.de ruiter op

hallo.
dit is wat je noemt HOLLANDS WELVAREN .
GOOD LUC EN BEHOUDEN VAART EN DE GROETEN AAN MACHINIST SIMOM TILMA UIT ANJUM [FRIESLAND]
OOM DURK VAN LAUWERSOOG.

Geplaatst door: d van dellen op