Recordschepen voor MSC in aantocht

De in Monaco gevestigde Scorpio Group heeft ruimte geboekt bij het Koreaanse werf Samsung voor de bouw van drie schepen van 19.200 teu voor MSC.

Dit meldt Lloyd’s List op gezag van bronnen in de markt.

Met een capaciteit van 19.200 teu zouden het de grootste schepen in de markt worden. De waarde van het project bedraagt 460 miljoen dollar, ofwel ruim 150 miljoen per schip. Daarmee zou de prijs per teu vervoerscapaciteit net onder de 8.000 dollar liggen. Ze zouden al over twee jaar afgeleverd moeten worden en Scorpio zou opties hebben genomen op de bouw van nog minstens drie zusterschepen.

Scorpio zou daarnaast een overeenkomst hebben gesloten met MSC voor de huur (bareboat charter) van het drietal voor een periode van vijftien jaar. Vorig jaar ging de rederij een soortgelijke overeenkomst aan met het Chinese Minsheng Financial Leasing, dat drie schepen van 18.400 teu laat bouwen bij het Koreaanse Deawoo. Die komen volgend jaar in de vaart.

De aan de beurs van New York genoteerde Scorpio-groep maakte de afgelopen jaren furore met een golf van nieuwbouwprojecten voor bulkcarriers en tankers. Zo heeft Scorpio Tankers op dit moment nog 43 schepen in bestelling en Scorpio Bulkers 74 schepen. De drie voor MSC zouden de eerste containerschepen van de groep worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

MSC zal de race met Maersk uiteindelijk toch winnen: de grootste vloot en de grootste schepen. Gianluigi Aponte, 74 jaar jong inmiddels, is nog dagelijks op het kantoor in Geneve om alles te leiden en onder controle te houden.

Geplaatst door: a de schipper op

Groter, alsmaar groter. Op ’t water mogelijk.
Helaas op ’t land niet. De terminals kunnen onmogeliijk op korte termijn deze rederij-wedloop volgen. De terminal-infrastructuur & -capaciteiten zijn al lang aan de grenzen gestoten. Ook de hinterland-modaliteiten kunnen hier niet op inspelen. Deze idioterie kost de consument op den duur meer dan lagere stelplaatskosten ‘schip’ opleveren.
Alle factoren zouden op elkaar afgestemd moeten worder, daar geeft een containerrederij helaas ‘niet thuis’!

Geplaatst door: S. Leijdekkers op
Recordschepen voor MSC in aantocht | NT

Recordschepen voor MSC in aantocht

De in Monaco gevestigde Scorpio Group heeft ruimte geboekt bij het Koreaanse werf Samsung voor de bouw van drie schepen van 19.200 teu voor MSC.

Dit meldt Lloyd’s List op gezag van bronnen in de markt.

Met een capaciteit van 19.200 teu zouden het de grootste schepen in de markt worden. De waarde van het project bedraagt 460 miljoen dollar, ofwel ruim 150 miljoen per schip. Daarmee zou de prijs per teu vervoerscapaciteit net onder de 8.000 dollar liggen. Ze zouden al over twee jaar afgeleverd moeten worden en Scorpio zou opties hebben genomen op de bouw van nog minstens drie zusterschepen.

Scorpio zou daarnaast een overeenkomst hebben gesloten met MSC voor de huur (bareboat charter) van het drietal voor een periode van vijftien jaar. Vorig jaar ging de rederij een soortgelijke overeenkomst aan met het Chinese Minsheng Financial Leasing, dat drie schepen van 18.400 teu laat bouwen bij het Koreaanse Deawoo. Die komen volgend jaar in de vaart.

De aan de beurs van New York genoteerde Scorpio-groep maakte de afgelopen jaren furore met een golf van nieuwbouwprojecten voor bulkcarriers en tankers. Zo heeft Scorpio Tankers op dit moment nog 43 schepen in bestelling en Scorpio Bulkers 74 schepen. De drie voor MSC zouden de eerste containerschepen van de groep worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

MSC zal de race met Maersk uiteindelijk toch winnen: de grootste vloot en de grootste schepen. Gianluigi Aponte, 74 jaar jong inmiddels, is nog dagelijks op het kantoor in Geneve om alles te leiden en onder controle te houden.

Geplaatst door: a de schipper op

Groter, alsmaar groter. Op ’t water mogelijk.
Helaas op ’t land niet. De terminals kunnen onmogeliijk op korte termijn deze rederij-wedloop volgen. De terminal-infrastructuur & -capaciteiten zijn al lang aan de grenzen gestoten. Ook de hinterland-modaliteiten kunnen hier niet op inspelen. Deze idioterie kost de consument op den duur meer dan lagere stelplaatskosten ‘schip’ opleveren.
Alle factoren zouden op elkaar afgestemd moeten worder, daar geeft een containerrederij helaas ‘niet thuis’!

Geplaatst door: S. Leijdekkers op