Dat heeft Jørn Hinge, ceo van UASC, gezegd in een interview met het maritieme nieuwsmedium Shippingwatch.

Hamburg Süd en UASC sloten deze week een samenwerkingsovereenkomst op de routes van Azië naar Noord-Europa, de Verenigde staten en Zuid-Amerika. Een woordvoerder van de in Dubai gevestigde UASC benadrukte deze week nog dat de Arabisch Duitse samenwerking helemaal los staat van de onlangs gevormde Ocean Three-alliantie. UASC-baas Hinge stelt nu echter dat de Ocean Three-partners CMA CGM en China Shipping de overeenkomst tussen Hamburg Süd en UASC volledig steunen. ‘Hamburg Süd zal niet alleen met ons samenwerken, maar met Ocean Three als geheel. Je zult hun containerkleuren snel zien op schepen van de alliantie.’

De samenwerking tussen Hamburg-Süd en UASC op de verschillende routes wordt vanaf december dit jaar geleidelijk ingevoerd. Dan moet ook Ocean Three operationeel zijn. De alliantie wacht nog op goedkeuring van verschillende toezichthouders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement