Spanje op het matje om ontbreken havenveiligheidsplan

Spanje mag binnenkort uitleg geven aan het Europese Hof van Justitie over het ontbreken van het havenveiligheidsplan.

De Europese Commissie heeft een klacht ingediend bij het hof, omdat de twintig Spaanse havens nog een veiligheidsplan moeten vaststellen en uitvoeren.

Volgens een Europese richtlijn die in 2007 is aangenomen, moesten Europese havens voor eind vorig jaar een havenveiligheidsplan hebben vastgesteld die de veiligheid in de havens waarborgt. Doel van die richtlijn is schepen en havenfaciliteiten als belangrijke schakel in de vervoersketen te beschermen tegen terroristische aanslagen.

De Commissie heeft verschillende lidstaten die achterlopen met de vaststelling en uitvoering van een havenveiligheidsplan afgelopen jaren al meerdere malen op de vingers getikt en aangespoord haast te maken. Spanje moet nog voor twintig havens het veiligheidsplan goedkeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Spanje op het matje om ontbreken havenveiligheidsplan | NT

Spanje op het matje om ontbreken havenveiligheidsplan

Spanje mag binnenkort uitleg geven aan het Europese Hof van Justitie over het ontbreken van het havenveiligheidsplan.

De Europese Commissie heeft een klacht ingediend bij het hof, omdat de twintig Spaanse havens nog een veiligheidsplan moeten vaststellen en uitvoeren.

Volgens een Europese richtlijn die in 2007 is aangenomen, moesten Europese havens voor eind vorig jaar een havenveiligheidsplan hebben vastgesteld die de veiligheid in de havens waarborgt. Doel van die richtlijn is schepen en havenfaciliteiten als belangrijke schakel in de vervoersketen te beschermen tegen terroristische aanslagen.

De Commissie heeft verschillende lidstaten die achterlopen met de vaststelling en uitvoering van een havenveiligheidsplan afgelopen jaren al meerdere malen op de vingers getikt en aangespoord haast te maken. Spanje moet nog voor twintig havens het veiligheidsplan goedkeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement