Dat heeft gedelegeerd bestuurder Eddy Bruyninckx van het Antwerpse Havenbedrijf laten weten. NMBS Logistics verkeert in moeilijkheden. De havens zijn betrokken bij de ontwikkeling van plannen voor een duurzame oplossing voor het bedrijf. Ze willen daarbij wel garanties met betrekking tot de productiviteit.

Des te hinderlijker zijn daarbij, zegt Bruyninckx, de stakingen van een deel van het NMBS-spoorpersoneel. Dat legde woensdagavond het werk neer bij onder meer het rangeerstation in Antwerpen-Noord, waardoor ook het internationale goederenvervoer van en naar Antwerpen werd getroffen. Het personeel van NMBS Logistics werkte overigens gewoon door.

Aanstaande maandag dreigt een nieuwe staking het goederenvervoer in Antwerpen te treffen. De vakbonden organiseren acties tegen de verhoging van de pensioenleeftijd en de afschaffing van de loonindexering. Acties worden ook gevoerd in de provincies Limburg, Luxemburg en Henegouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement