Kloosterboer bouwt vrieshuizen Daalimpex/Velsen fors uit

Daalimpex (onderdeel van de Kloosterboer Groep) begint in januari 2015 met de uitbouw van het bestaande koel- en vrieshuis in Velsen met een extra capaciteit van 40.000 pallets ofwel 150.000 m3.

Een bouwsom is niet genoemd.

Door de duurzame visserij van de afgelopen jaren zijn er hogere visquota’s en meer afzetmarkten, aldus Daalimpex. Daarom verwacht het bedrijf de komende jaren een flinke toename van lading vanuit Noorwegen en de Barentszzee. Daarnaast nemen ook de volumes toe van landen zoals IJsland, Groenland, Faeröer Eilanden, Shetland Eilanden en Schotland, stelt het bedrijf. Bovendien wordt vanaf volgend jaar de importheffing (21%) van versproducten uit Canada geschrapt waardoor er naast de bestaande vislading ook meer bessen, kreeft en zalm naar Velsen zal worden verscheept, meldt Daalimpex.
Het nieuwe pand zal worden voorzien van 4.000 zonnepanelen, waardoor het vrieshuis grotendeels voor zijn eigen energie zorgt. Het uiteindelijke doel van Kloosterboer is om dit aantal uit te breiden tot 10.000 stuks. Daarmee wordt de nieuwbouw volledig energie neutraal, wat uniek is in Nederland, aldus de logistiek dienstverlener. De elektriciteitsproductie van 10.000 zonnepanelen staat volgens het bedrijf gelijk aan het jaarlijks energieverbruik van 12.500 huishoudens.

Door de toename van extra lading zijn er bij Daalimpex ook plannen voor een nieuwe kade aan het Noordzeekanaal om voldoende ligplaatsen te creëren voor de groei in het aantal schepen. Door de toename van de diverse containerstromen komt er mogelijk ook ruimte voor een containerdepot, aldus Daalimpex..

Kloosterboer bouwt vrieshuizen Daalimpex/Velsen fors uit | NT

Kloosterboer bouwt vrieshuizen Daalimpex/Velsen fors uit

Daalimpex (onderdeel van de Kloosterboer Groep) begint in januari 2015 met de uitbouw van het bestaande koel- en vrieshuis in Velsen met een extra capaciteit van 40.000 pallets ofwel 150.000 m3.

Een bouwsom is niet genoemd.

Door de duurzame visserij van de afgelopen jaren zijn er hogere visquota’s en meer afzetmarkten, aldus Daalimpex. Daarom verwacht het bedrijf de komende jaren een flinke toename van lading vanuit Noorwegen en de Barentszzee. Daarnaast nemen ook de volumes toe van landen zoals IJsland, Groenland, Faeröer Eilanden, Shetland Eilanden en Schotland, stelt het bedrijf. Bovendien wordt vanaf volgend jaar de importheffing (21%) van versproducten uit Canada geschrapt waardoor er naast de bestaande vislading ook meer bessen, kreeft en zalm naar Velsen zal worden verscheept, meldt Daalimpex.
Het nieuwe pand zal worden voorzien van 4.000 zonnepanelen, waardoor het vrieshuis grotendeels voor zijn eigen energie zorgt. Het uiteindelijke doel van Kloosterboer is om dit aantal uit te breiden tot 10.000 stuks. Daarmee wordt de nieuwbouw volledig energie neutraal, wat uniek is in Nederland, aldus de logistiek dienstverlener. De elektriciteitsproductie van 10.000 zonnepanelen staat volgens het bedrijf gelijk aan het jaarlijks energieverbruik van 12.500 huishoudens.

Door de toename van extra lading zijn er bij Daalimpex ook plannen voor een nieuwe kade aan het Noordzeekanaal om voldoende ligplaatsen te creëren voor de groei in het aantal schepen. Door de toename van de diverse containerstromen komt er mogelijk ook ruimte voor een containerdepot, aldus Daalimpex..